Miért érdemes a Wifi hálózatokat tesztelni?

Megbízható és gyors informatikai hálózatokkal segítjük vállalkozások mindennapjait.

MILYEN PROBLÉMÁK LEHETNEK EGY HÁLÓZATTAL?

A WiFi hálózatokban számos probléma jelentkezhet, amelyek befolyásolhatják a teljesítményt és megbízhatóságot. Néhány gyakori probléma közé tartozik:

 1. Gyenge jel és lefedettségi hiányok: A gyenge jel vagy a lefedettségi hiányok a leggyakoribb problémák közé tartoznak. Ezek azok a területek, ahol a WiFi jel nem éri elég erősséggel a kívánt eszközöket.
 2. Interferencia: Az interferencia más WiFi hálózatoktól, Bluetooth eszközöktől, mikrohullámú sütőktől vagy más elektromágneses forrásoktól is származhat. Ez zavarhatja a WiFi jelet és csökkentheti a sebességet vagy a megbízhatóságot.
 3. Túlterhelés és hálózati forgalom: Ha túl sok eszköz csatlakozik egy adott WiFi hálózathoz, vagy ha nagy mennyiségű adatátvitel történik, a hálózat túlterhelődhet. Ez lassú kapcsolatot és megszakadásokat eredményezhet.
 4. Biztonsági problémák: A WiFi hálózatok sérülékenyek lehetnek a biztonsági támadásokra, például adatlopásra vagy illetéktelen hozzáférésre.
 5. Konfigurációs hibák: Hibás beállítások, például rossz csatornák, QoS (Quality of Service) beállítások vagy DNS konfigurációk, szintén okozhatnak problémákat a WiFi hálózatban.
 6. Hardverhibák: A hálózati hardverhibák, például a router vagy az eszközök meghibásodása szintén problémát okozhat a WiFi hálózatban.

AZ SZV-TECH KFT. – Tervez, létesít, lemér, tanúsít

 1. Teljesítmény optimalizálása: A hálózat mérése lehetővé teszi, hogy az optimalizálásra szoruló területeket és esetleges interferenciát azonosítsuk. Ezáltal javíthatjuk a WiFi jel erősségét és megbízhatóságát.
 2. Hálózati lefedettség: A mérések segítségével meghatározhatjuk, hogy hol vannak a lefedettségi „foltok” vagy a hiányos jelzónák a kívánt területen. Ez lehetővé teszi a gyenge területek erősítését vagy a lefedettség kiterjesztését.
 3. Biztonság: A hálózat mérése során azonosíthatjuk a potenciális biztonsági réseket és sebezhetőségeket. Ez lehetővé teszi a megfelelő intézkedések meghozatalát a hálózat biztonságának javítása érdekében.
 4. Teljesítményproblémák azonosítása: A hálózat mérése segít azonosítani olyan teljesítményproblémákat, mint például a túlterheltség vagy a lassú adatátvitel, amelyek megakadályozzák a felhasználókat a hatékony munkavégzésben vagy szórakozásban.
 5. Költségmegtakarítás: A hálózat mérése lehetővé teszi a problémák korai azonosítását és megoldását, ezáltal csökkentve a hibakeresésre fordított időt és költségeket.

Profi műszerünk használatával a minőség garantált !

A NetAlly G3 műszer használata lehetővé teszi számunkra  a WiFi hálózati problémák hatékony azonosítását és megoldását. Az alábbiakban bemutatom, hogy hogyan segít a NetAlly G3 a fent említett feladatokban:

 1. Teljesítmény mérése és elemzése: A NetAlly G3 segítségével könnyen és pontosan mérhető a WiFi hálózat teljesítménye, beleértve a jel erősségét, a zajszintet és az interferenciát. Ezek az adatok segítenek azonosítani a gyenge jelű területeket és az interferencia forrásait.
 2. Lefedettségi térképek készítése: A műszer alkalmas lefedettségi térképek készítésére, amelyek segítenek áttekintést nyújtani a hálózat lefedettségéről és azonosítani a hiányzó vagy gyenge jelű területeket.
 3. Interferencia azonosítása és kezelése: A NetAlly G3 segítségével könnyen azonosíthatók az interferencia forrásai, például más WiFi hálózatok vagy elektromágneses eszközök. Ez lehetővé teszi a megfelelő intézkedések meghozatalát az interferencia minimalizálására vagy megszüntetésére.
 4. Hálózati biztonság ellenőrzése: A műszer segítségével tesztelhető a hálózat biztonsága, beleértve a sebezhetőségek és a biztonsági rések azonosítását.
 5. Konfigurációs hibák felismerése: A NetAlly G3 lehetővé teszi a hálózati konfigurációk ellenőrzését és az esetleges hibák azonosítását, például rosszul beállított csatornák vagy QoS paraméterek.
 6. Hibák diagnosztizálása és hibaelhárítás: Az eszköz segítségével könnyen diagnosztizálhatók és hibaelháríthatók a hálózati problémák, például a túlterhelés vagy a hardverhibák.

Ezen érvek alapján láthatjuk, hogy a WiFi hálózatok lemérése és kiértékelése kulcsfontosságú a hatékony és megbízható hálózat működésének biztosításában

Igényfelmérés

KONZULTÁCIÓ KÖTÖTTSÉGEK NÉLKÜL

Vegye fel vállalkozásunkkal a kapcsolatot és vizsgáljuk meg közösen, hogyan lehet biztonságosabbá és gyorsabbá tenni az informatikai hálózatot.

A konzultáció ingyenes és kötöttségektől mentes. Kérjen időpontot most!