Miért érdemes a optikai hálózatokat mérni?

Megbízható és gyors informatikai hálózatokkal segítjük vállalkozások mindennapjait.

MILYEN PROBLÉMÁK LEHETNEK EGY OPTIKAI HÁLÓZATBAN?

Az optikai vállalati hálózatokban számos hiba és probléma jelentkezhet, amelyek befolyásolhatják a teljesítményt és megbízhatóságot. Néhány gyakori hiba és probléma közé tartozik:

 1. Optikai kábelek sérülése vagy meghibásodása: Az optikai kábelek sérülhetnek, meghajolhatnak, vagy meghibásodhatnak, ami a jelminőség romlásához és a kapcsolat megszakadásához vezethet.
 2. Csatlakozók problémái: Az optikai csatlakozók kosz, por vagy mechanikai sérülések miatt elveszíthetik a hatékony kapcsolatot, ami csökkenti a jel átviteli teljesítményét.
 3. Optikai visszaverődések: Az optikai visszaverődések az optikai jelvétel megbolygatásához vezethetnek, ami csökkenti az átviteli távolságot és a teljesítményt.
 4. Fényvesztés: A fényvesztés az optikai jel intenzitásának csökkenését jelenti, amely akadályozhatja az adatátvitelt és a teljesítményt.
 5. Optikai eszközök meghibásodása: Az optikai eszközök, mint például a switchek, repeaterek vagy optikai konverterek meghibásodása problémákat okozhat a hálózatban.
 6. Környezeti hatások: Külső tényezők, mint például hőmérsékletváltozások vagy nedvesség, befolyásolhatják az optikai kábelek és eszközök teljesítményét és megbízhatóságát.
 7. Hibás konfiguráció vagy tervezés: Rosszul megtervezett vagy hibásan konfigurált optikai hálózatok problémákat okozhatnak az adatátvitelben és a teljesítményben.

AZ SZV-TECH KFT. – Tervez, létesít, lemér, tanúsít

Az optikai hálózat lemérése és ellenőrzése elengedhetetlen lépés a hálózat stabilitásának és hatékonyságának biztosításában létesítés után.

 1. Problémák azonosítása: A mérések segítenek azonosítani az esetleges kábelhibákat, csatlakozóproblémákat vagy egyéb teljesítményproblémákat.
 2. Teljesítmény optimalizálása: A pontos mérések révén maximalizálható az adatátvitel és minimalizálhatók a visszaverődések és fényveszteségek, ami növeli a hálózat megbízhatóságát és hatékonyságát.
 3. Megfelelő tervezés és üzemeltetés: A mérések alapján könnyebben tervezhető és üzemeltethető a hálózat, biztosítva a tervezett teljesítmény elérését és fenntartását.
 4. Üzleti hatékonyság növelése: A stabil és hatékony optikai hálózat növeli az üzleti hatékonyságot és a felhasználói elégedettséget.
 5. Hibák korai azonosítása: A rendszeres mérések segítenek korán azonosítani és megoldani a felmerülő problémákat, ezáltal minimalizálva a leállásokat és a hibákra fordított költségeket.

Profi műszerünk használatával a minőség garantált !

Az EXFO Explorer egy speciális optikai hálózati elemző és tesztelő eszköz, amely számos módon segíthet az optikai hálózatok mérésében és diagnosztizálásában:

 1. Pontos mérések végzése: Az EXFO Explorer pontos méréseket végez az optikai hálózatok teljesítményéről és állapotáról, beleértve a jel erősségét, a visszaverődéseket és a fényveszteségeket.
 2. Hibák azonosítása és lokalizálása: Az eszköz lehetővé teszi az optikai hálózatokban lévő problémák azonosítását és lokalizálását, például kábelhibák, csatlakozóproblémák vagy egyéb teljesítményproblémák.
 3. Lefedettségi térképek készítése: Az EXFO Explorer segítségével lefedettségi térképeket lehet készíteni az optikai hálózatokról, ami segít azonosítani a lefedettségi hiányosságokat és optimalizálni a hálózatot.
 4. További funkciók és analitika: Az eszköz számos további funkciót kínál, például hálózati analitika, spektrumanalízis és spektrális áttekintés, amelyek segítenek még részletesebb információkat nyerni az optikai hálózatok teljesítményéről.
 5. Gyors és hatékony hibaelhárítás: Az EXFO Explorer lehetővé teszi a gyors és hatékony hibaelhárítást az optikai hálózatokban, minimalizálva a leállási időt és a hibákra fordított költségeket.

Ezen érvek alapján láthatjuk, hogy a WiFi hálózatok lemérése és kiértékelése kulcsfontosságú a hatékony és megbízható hálózat működésének biztosításában

Igényfelmérés

KONZULTÁCIÓ KÖTÖTTSÉGEK NÉLKÜL

Vegye fel vállalkozásunkkal a kapcsolatot és vizsgáljuk meg közösen, hogyan lehet biztonságosabbá és gyorsabbá tenni az informatikai hálózatot.

A konzultáció ingyenes és kötöttségektől mentes. Kérjen időpontot most!