Miért érdemes a hálózatokat mérni?

Megbízható és gyors informatikai hálózatokkal segítjük vállalkozások mindennapjait.

MILYEN PROBLÉMÁK LEHETNEK EGY RÉZ CAT5 CAT6 HÁLÓZATBAN?

A réz alapú strukturált vállalati hálózatokban is számos probléma és hiba felmerülhet, amelyek negatívan befolyásolhatják a hálózat teljesítményét és megbízhatóságát. Néhány gyakori hiba és probléma közé tartozik:

 1. Kábelhibák: A réz kábelek sérülhetnek, meghajolhatnak, vagy mechanikai stressz hatására megsérülhetnek. Például, csavarodás, törés, vagy csatlakozóhiba lehet a probléma.
 2. Csatlakozóhibák: A csatlakozók sérülhetnek, vagy por, kosz vagy oxidáció lehet jelen, ami csökkenti a csatlakozás minőségét és a jel átvitelét.
 3. Kábeltávolság: A réz kábeleknek van egy maximális hossza, amelyen túl jelveszteségek és zavarok jelentkezhetnek. Ha a kábel hosszabb, mint az ajánlott távolság, akkor ez problémákat okozhat.
 4. Elektromágneses interferencia (EMI): Az elektromágneses interferencia olyan zavarokat okozhat, amelyek hatással lehetnek a jelminőségre és a hálózat teljesítményére. Például, más elektromos berendezések vagy elektromos vezetékek lehetnek forrásai az EMI-nek.
 5. Környezeti tényezők: Környezeti tényezők, mint például hőmérsékletváltozások, páratartalom és nedvesség, hatással lehetnek a réz kábelek teljesítményére és megbízhatóságára.
 6. Kábeldobozok és elosztópontok problémái: A kábeldobozok és elosztópontok sérülhetnek, vagy rosszul vannak elhelyezve, ami gátolhatja a jel átvitelét vagy növelheti a kábelek sérülésének kockázatát.
 7. Konfigurációs hibák: Rosszul konfigurált vagy tervezett hálózatok esetén lehetnek problémák, például rosszul beállított VLAN-ok vagy hibásan konfigurált switchek.

AZ SZV-TECH KFT. – Tervez, létesít, lemér, tanúsít

A réz hálózat lemérése létesítés után elengedhetetlen lépés annak biztosításához, hogy a hálózat megfelelően működjön és optimálisan teljesítsen.

 1. Problémák azonosítása: A mérések segítenek azonosítani potenciális kábelhibákat, csatlakozóproblémákat és egyéb teljesítményproblémákat.
 2. Hatékonyság optimalizálása: A pontos mérések révén optimalizálható a jelminőség és a hálózat teljesítménye.
 3. Hibák korai felderítése: A mérések segítenek a hibák korai azonosításában, ami minimalizálja a leállási időt és a problémákra fordított költségeket.
 4. Megbízhatóság növelése: Az időben elvégzett mérések segítenek növelni a hálózat megbízhatóságát és stabilitását.
 5. Felhasználói elégedettség javítása: Az optimális működésű hálózat növeli a felhasználói elégedettséget és a produktivitást

Miért fontos a mérési jegyzőkönyv ?

A mérési jegyzőkönyv átadása az ügyfélnek telepítés után fontos lépés, mert biztosítja az átláthatóságot és az információátadást a telepítés során végzett mérésekről és eredményeiről. Ezáltal az ügyfélünk részletes betekintést kap a hálózat teljesítményébe és állapotába, valamint dokumentálva van a műszaki specifikációk és az esetleges problémák, amelyek segítenek az ügyfélnek megérteni és kezelni a hálózattal kapcsolatos kérdéseket és kihívásokat. Emellett a mérési jegyzőkönyv hozzájárul az ügyfél és a szolgáltató közötti bizalmi viszony kialakításához és erősítéséhez, valamint a későbbi hibaelhárítás során hivatkozási pontot nyújt a hálózat teljesítményének értékeléséhez és optimalizálásához.

Profi műszerünk használatával a minőség garantált !

A Fluke CableIQ egy speciális hálózati teszter és hibakereső eszköz, amely számos módon segíthet a hibák elhárításában és a jegyzőkönyvezésben az adatkábelekkel kapcsolatos telepítési és karbantartási folyamatok során.

 1. Kábeltesztek végzése: A Fluke CableIQ segítségével könnyedén elvégezhetők különböző kábeltesztek, például huzalpárok mérése, huzalozás helyességének ellenőrzése és végpontok azonosítása.
 2. Kábelhiba-keresés: Az eszköz segítségével gyorsan és hatékonyan megtalálhatók és azonosíthatók a kábelhibák, például szakadások, rövidzárlatok vagy rosszul végzett csatlakozások.
 3. Jegyzőkönyvezés és dokumentáció: A Fluke CableIQ lehetőséget biztosít a mérések dokumentálására és jegyzőkönyvezésére, amely fontos az ügyfélnek nyújtott dokumentáció és az esetleges jövőbeli hibakeresés szempontjából.
 4. Hálózati topológia megértése: Az eszköz segítségével megismerhető a hálózati topológia és az egyes kábelek elhelyezkedése, ami segíthet a hálózatok tervezésében és karbantartásában.
 5. Adatok elemzése és interpretálása: A Fluke CableIQ lehetővé teszi az adatok elemzését és értelmezését, így könnyen megérthetők és azonosíthatók a kábelhálózat teljesítményére vonatkozó problémák.
 6. Hálózati problémák azonosítása: Az eszköz segítségével könnyen azonosíthatók a hálózati problémák, például a zaj, a kábelek keresztezése vagy a rosszul végzett terminálás.

Ezen érvek alapján láthatjuk, hogy a RÉZ hálózatok lemérése és kiértékelése kulcsfontosságú a hatékony és megbízható hálózat működésének biztosításában

Igényfelmérés

KONZULTÁCIÓ KÖTÖTTSÉGEK NÉLKÜL

Vegye fel vállalkozásunkkal a kapcsolatot és vizsgáljuk meg közösen, hogyan lehet biztonságosabbá és gyorsabbá tenni az informatikai hálózatot.

A konzultáció ingyenes és kötöttségektől mentes. Kérjen időpontot most!