Új informatikai hálózat kiépítése a Petőfiszállási Községi Önkormányzatnál (I. ütem és II. ütem)

Vállalkozás neve:
Petőfiszállás Községi Önkormányzat

Átadás időpontja:
2020.04.02

Kivitelezés helye:
Petőfiszállás

Projekt időtartama:
150 emberóra

További információk

A Magyar Falu Program keretében valósul meg a Petőfiszállási Polgármesteri Hivatal teljes belső felújítása. A mai kornak megfelelő informatikai eszközök is beszerzésre kerültek, melyek elősegítik a hatékony munkát.  

Cégünk a felújítás során a teljes informatikai hálózatot újjáépítette. A kihívást az jelentette, hogy a teljes átépítés két ütemben, két külön épületben valósult meg és az ütemek között a hivatal ideiglenes hálózatának folyamatosan üzemelnie kellett! A tervezés során már számoltunk ezzel, így 1-1db informatikai rackszekrény került kialakítása épületenként melyek egymással összeköttetésben állnak. A 40db újonnan kialakított végpont ezekbe lett bekötve és feliratozva. Lecserélésre kerültek a régi 10/100Mbps sebességű eszközök modernebb 1000Mbps gyorsaságúakra.  A végpontok elrendezését a mérések elvégzése után dokumentálnunk kellett. 

Mindkét épületben vezeték nélküli nagysebességű hálózatot is ki lett alakítva, így a hordozható számítógépekkel rendelkező munkatársak is használni tudják a hivatal teljes infrastruktúráját.    

A teljes hálózat kialakítása után üzembe helyeztünk egy hálózati tároló egységet, mellyel központosítani tudtuk a hivatal dokumentumait. A fájlokhoz jogosultság alapján különböző hozzáféréseket biztosítottunk „bizalmasság” alapján. Létrehoztunk több különböző mentési mechanizmus, hogy az adatok sértetlensége és folyamatos rendelkezésre állása ne legyen veszélyben az információbiztonsági követelményeknek megfelelően.

Műszaki paraméterek

Közel 650m CAT5a informatikai kábel

2 db RACK szekrény

2 db 24 portos gigabites switch

2 db Ubiquiti beltéri AP

2 db szünetmentes tápegység

40db CAT5 végpont kialakítása

1db hálózati adattároló NAS

Jegyzőkönyvezés FLUKE műszerekkel

Eredmények

Informatikai infrastruktúra problémamentes átalakítása folyamatos üzem mellett

Modern gyengeáramú informatikai infrastruktúra kialakítása

Modern vezeték nélküli hálózat kialakítása és beüzemelése

Jövőbeni informatikai és biztonsági rendszer bővítési lehetőség

Információbiztonsági követelmények figyelembe vétele

Képgaléria