Mezőhegyesi szakképző iskola informatikai felújítása

Vállalkozás neve:
Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Átadás időpontja:
2021.09.01

Kivitelezés helye:
Mezőhegyes

Projekt időtartama:
3 hónap

További információk

Az állami fenntartású intézmények valamelyest mindig lemaradásban vannak az informatikai rendszerek fejlesztése tekintetében, hiszen a projektek előkészítése és a szükséges források biztosítása hosszas tervezést igényelnek. Bizonyára Ön is járt már olyan iskolában vagy más intézményben, ahol akadozott az internet vagy nem volt megfelelő informatikai infrastruktúra.

A mezőhegyesi szakképző iskola szerencsére azon kivételek közé tartozik, ahol lehetőség nyílt nemcsak az épület és a tangazdaságban használt eszközök modernizációjára, hanem az informatikai hálózat és eszközök fejlesztésére is. Az intézmény egy több, mint 100 éve fennálló képzésnek ad otthont, viszont ez nem jelenti azt, hogy ne lenne szükség egy modern és egy oktatási intézmény követelményeihez illeszkedő IT környezet kialakítására.

Az intézmény informatikai fejlesztése elsősorban a gyengeáramú- és optikai végpontok kialakításával, valamint az internethálózathoz szükséges wifi rendszer és biztonságtechnikai eszközök (riasztó, kamera) felszerelésével valósult meg. A wifi rendszer kialakításakor külön figyelmet fordítottunk arra, hogy az intézmény egész területén elérhető legyen a hálózat – hiszen ezáltal tudnak az intézmény diákjai és tanárai kapcsolódni a világhálóra – valamint tanítási időn kívül az intézményben található értékeket a riasztó- és kamerarendszer segítségével hatékonyabban lehessen védeni a vagyon elleni bűncselekményektől.

Műszaki paraméterek

3 RACK szekrény

38 optikai végpont

12 db wifi antenna

14 db ip kamera

Riasztó rendszer

Rendszergarancia 25 év

FLUKE műszerekkel tanúsítás

Optikai végpontok költöztetése

Eredmények

Modern gyengeáramú informatikai infrastruktúra kialakítása

Könnyen elérhető és gyors wifi hálózat az intézmény területén

Folyamatosan üzemelő kamera- és riasztórendszer a vagyonvédelem érdekében

Képgaléria