Informatikai eszközök beszerzése a Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központba

Vállalkozás neve:
Diana Vadász Felnőttképző Alapítvány

Átadás időpontja:
2022.07.29

Kivitelezés helye:
Csongrád

További információk

A csongrádi Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium 2022-ben sikeresen pályázatottegykori iskolaépület felújítására, ahol a jövőben fogja működtetni a Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központot. Cégünket keresték meg az iskola üzemeltetéséhez szükséges informatikai eszközök beszerzésével kapcsolatban. 

A projekt elején csak a beszerzendő darabszámokat és a minimum specifikációkat kaptuk meg a különböző eszközökkel kapcsolatban, így a legmegfelelőbb típusok és gyártók kiválasztása a mi feladatunk volt!  

Szakértő csapatunk a termékek kiválasztásánál a felsorolt követelményeknek akart megfelelni:
Gyártói garanciák összehangoltak legyenek
Kompatibilitási problémákat elkerüljük
– Költséghatékonyságot megtartsuk
Előremutató innovatív megoldásokat alkalmazó termékeket válasszunk ki
– Fizikai méret korlátok betartsuk
– Hosszútávú terméktámogatást biztosítson a gyártó az eszközökhöz
– Energiahatékonyságot fegyelembe vegyük
Oktatást segítő technikai újdonságok
  

A számítógépeknél megbízható gyártó, a DELL termékeire esett szakértői választásunk, a 3év teljeskörű garancia, a laptopoknál az információbiztonsághoz már szinte nélkülözhetetlen kamerazár, ujjlenyomatolvasó, a nagyobb érintőpad és hosszabb üzemidő miatt. Az asztali gépeknél a kis méretű kivitel, a 12. generációs processzor és a vállalati szintű biztonsági chip volt a döntő érv! 

Az interaktív táblánál a gyártók között kiemelkedően magas kijelző minőséget képviselő Samsung termékét választottuk ki. A tantermi oktatásnál a hagyományos táblákat folyamatosan felváltották az interaktív (vetített) táblák ezzel a digitális oktatás felé terelve a diákokat. Mi a legújabb innovációkat képviselő, tollal írható, képernyőtükrözést támogató, érintőképernyős UHD képminőségű kijelzőt találtuk a legmegfelelőbbnek. 

Az irodai dolgozókat és a tanárokat kiszolgáló központi A3-as és A4-es multifunkciós nyomtatók kiválasztásánál csapatunk „furcsa módon” a papírtakarékosság elve miatt, a dokumentum archiválás és digitalizálás gyorsasága és minősége alapján választott készüléket. Mielőtt bárki meglepődne, természetesen az olcsó üzembetartás is fontos volt, ha már nyomtatókról van szó, de a szkennelés gyorsasága, a duplex egység strapabírása, a különböző fájl létrehozási és küldési lehetőségek rengeteg plusz pontot jelentettek a Kyocera készülékeinek kiválasztásakor! 

Reméljük sok diáknak és tanárnak könnyítjük meg munkáját a jövőben cégünk által kiválasztott és beüzemelt informatikai és irodatechnikai eszközökkel!

Műszaki paraméterek

75 db asztali számítógép

25 db hordozható számítógép

8 db multifunkciós A4-as nyomtató

2 db multifunkciós A3-as nyomtató

16 db Érintő kijelzős interaktív tábla

60 db monitor