Febagro cégcsoport Microsoft 365 – Sharepoint és Exchage levelezés bevezetése

Vállalkozás neve:
Febagro Cégcsoport

Átadás időpontja:
2022.10

Kivitelezés helye:
Felsőszentiván, Csanádpalota, Szeged-Szöreg, Apátfalva, Maroslele 

Projekt időtartama:
1 hónap

Éves árbevétel:
1 .500 mFt

Telephelyek száma: 6

További információk

A Febagro Zrt. (teljes nevén Febagro Felsőbácskai Agrár Részvénytársaság) főként mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozik, különös hangsúlyt fektetve szántóföldi növénytermesztésre és mezőgazdasági szolgáltatásokra.

A vállalat Bács-Kiskun megyében működik, három fő területi egységgel rendelkezik: Felsőszentiván (székhely), valamint két telephelyen, Császártöltésen és Dunaszentbenedeken. Az összes területen a mezőgazdasági növénytermesztés főként bérelt területeken történik. A Felsőszentiváni és a Császártöltési telepeken található terménytárolókban saját vagy felvásárolt terményeket tárolnak. A társaság saját gépparkjával végzi a növénytermesztési munkákat.

A főbb termesztett növények közé tartoznak az őszi búza, cukorrépa, őszi káposztarepce, napraforgó, kukorica, de a gabonafélék kiemelt szerepet kapnak a termesztési tevékenységben.

A cégcsoport több telephellyel is rendelkezik Csongrád-Csanád vármegyében, elvárás volt az adminsztráció, ügyvitel területén a párhuzamos feladatok megszüntetése és az ezt támogató informatikai rendszer bevezetése. Ezért online SharePoint és Exchange levelezés került megvalósításra.

A tulajdonos elvárása az volt,  az online Exchange bevezetésével kapcsolatban:

 1. Hatékony Kommunikáció:
  • Gyors és megbízható e-mail kommunikáció a korábbi problémák kivédése érdekében.
 2. Biztonság és Adatvédelem:
  • Erős védelmi mechanizmusok az érzékeny vállalati adatok megfelelő védelméért.
 3. Mobil Elérhetőség:
  • Rugalmas munkavégzés lehetősége bárhol, bármikor a hatékonyabb munkafolyamatokért.
 4. Integráció más Rendszerekkel:
  • Egyszerű integráció más vállalati rendszerekkel a szervezet teljeskörű összehangolásáért.
 5. Költséghatékonyság:
  • Az online Exchange révén költséghatékonyság és a régi problémák elkerülése.
 6. Felhasználóbarát Felület:
  • Egyszerű és könnyen kezelhető felhasználói felület a felhasználói tapasztalat javítása érdekében.
 7. Automatizált Folyamatok:
  • Automatizált folyamatok a hatékonyabb munkavégzés és a régi kihívások elkerülése érdekében.
 8. Skálázhatóság:
  • Rugalmas és skálázható rendszer a vállalati növekedéshez való alkalmazkodásért.
 9. Rendszerstabilitás és Elérhetőség:
  • Stabil rendszer és folyamatos elérhetőség a zavartalan üzleti folyamatokért.

Ezen elvárások hozzájárulnak a hatékonyabb és stabilabb levelezési rendszer kialakításához, elkerülve a korábbi problémákat és biztosítva a vállalat zavartalan működését.

Eredmények

Hatékony Kommunikáció:

Az online Exchange segítségével a belső és külső kommunikáció hatékonyabbá vált. Az e-mailek csoportosíthatók és kereshetők, így a csapat gyorsan hozzáférhet a szükséges információkhoz.

Mobil Elérhetőség:

A rendszer mobil elérhetősége lehetővé teszi a munkatársak számára, hogy bárhol és bármikor elérjék és kezeljék az e-maileket, növelve a rugalmasságot és reaktivitást.

Office 365 Integráció

Az Exchange és az Office 365 szoros integrációja egyszerűvé teszi a más Microsoft alkalmazásokkal való együttműködést, elősegítve a szervezett és összehangolt munkavégzést.

Biztonság és Jogosultságkezelés

A rendszerbevezetéssel bevezetett védelmi intézkedések és jogosultságkezelési beállítások növelik az e-mailek biztonságát, miközben a szervezetünk felett teljes ellenőrzést biztosítanak.

Felhőalapú Megoldások Következményei

Az online Exchange felhőalapú megoldásai csökkentették az üzemeltetési költségeket és növelték az üzleti rugalmasságot, miközben biztosítják a szolgáltatások folyamatos elérhetőségét.

Integráció más Office 365 Szolgáltatásokkal

Teljes mértékben kihasználjuk az Office 365 integrációt, és könnyen együttműködünk más Microsoft alkalmazásokkal, például Outlook, Teams stb.

Gyorsabb Döntéshozatal:

Az e-mailek gyorsabb csoportosításával és eléréssel a vezetők és munkatársak gyorsabban hozhatnak döntéseket, elősegítve a reagálási idő rövidítését.

Automatizált Folyamatok:

Az Exchange rendszer automatizált folyamatai és beállítások segítik a hatékonyabb és gyorsabb munkavégzést, minimalizálva a manuális feladatokat

Költséghatékony Üzemeltetés:

A felhőalapú megoldások következtében az üzemeltetési költségek csökkentek, hozzájárulva a vállalkozás költséghatékonyabb működéséhez

Felkészülés a Jövőre:

Az online Exchange bevezetése révén vállalkozásunk most még jobban felkészült a jövő kihívásaira, és az innovatív technológiai megoldásokkal rugalmasabban alkalmazkodhatunk az üzleti környezet változásaihoz.

Az online Exchange bevezetése számunkra is mérföldkő volt, és izgalommal szeretném megosztani Önökkel, hogy milyen jelentős előrelépéseket értünk el ezen a területen. Mostantól kezdve levelezési rendszerünk még hatékonyabb, rugalmasabb és modern.

Az új rendszer segítségével a kommunikáció mind belső, mind külső partnerekkel simábbá vált. Az e-mailek könnyen csoportosíthatók és kereshetők, így a csapat gyorsabban megtalálja a számára szükséges információkat.

Az mobil elérhetőség révén a munkatársaknak lehetőségük van bárhonnan elérni és kezelni az e-maileket, ami növeli a reaktivitást és a hatékonyságot. Az Office 365 integrációval egyszerűen együttműködhetünk más Microsoft alkalmazásokkal, ami egy összehangoltabb munkavégzést tesz lehetővé.

A biztonság mindig elsődleges szempont volt számunkra. Az új rendszerben bevezetett védelmi intézkedésekkel és a jogosultságkezelés optimalizálásával magabiztosan kezeljük az e-mailjeinket, miközben a felhőalapú megoldások csökkentették az üzemeltetési költségeinket.

Az online Exchange bevezetése olyan lépés volt, amely a vállalkozásunkat még inkább felkészítette a jövő kihívásaira. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az új lehetőségeket kihasználjuk, és reméljük, hogy ez a fejlesztés elősegíti a mindennapi munkánkat és erősíti kapcsolatainkat partnereinkkel.