A Nemzeti Ménesbirtok Zrt- Irodai épület IT hálózatának kivitelezése

Vállalkozás neve:
Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.

Átadás időpontja:
2021.08.28

Kivitelezés helye:
Mezőhegyes

Projekt időtartama:
12 hónap

További információk

Egy szervezet életében a bármilyen változás jelentős bizonytalanságot rejthet magában, különösen, ha a szervezet megváltoztatja munkavégzésének helyét és új telephelyre költözik. A tevékenység ellátásának folyamatos biztosításához gondos tervezésre és előkészítésre van szükség, amely a napjainkban használt informatikai rendszerek tekintetében egyaránt fontos.

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezetése … új épületbe költözött, amelynek a történelmi jelentőségű Hangai Fogadó adott otthont. A Hangai Fogadó Mezőhegyes egyik impozáns épülete, amely eredetileg postakocsi-állomás és vendégfogadóként működött az évszázadok során. Jól látható, hogy az épület tervezésekor nem vehették a kor építészei figyelembe az informatikai rendszerek működtetéséhez szükséges infrastruktúra kiépítését. Vagyis a projekt során nemcsak a szükséges számítástechnikai infrastruktúra költöztetésével járó feladatokat kellett megterveznünk, hanem figyelembe venni az 1789-ben copf stílusban épült környezet adottságait is.

A beruházás során az épület teljesen felújításra került, ezzel párhuzamosan pedig a legújabb számítástechnikai megoldások, valamint gyengeáramú hálózat került kialakításra. A megrendelővel a következő évekre vonatkozóan további informatikai fejlesztési lehetőségeket is feltártuk, így a kivitelezés során a lehetséges jövőbeni bővítéseket is figyelembe vettük.

Műszaki paraméterek

Közel 20 000m CAT6a informatikai kábel

db RACK szekrény

14 db beltéri wifi antenna

10 db switch

14 db ip kamera

1 db riasztó rendszer

1 db beléptető rendszer

Optikai gerinchálózat 80 db optikai végpont kivitelezése

KE-LINE rendszertanúsítás és 25 év rendszergarancia

Jegyzőkönyvezés FLUKE műszerekkel

Eredmények

Informatikai szolgáltatások problémamentes átköltöztetése az új épületbe

Modern gyengeáramú informatikai infrastruktúra kialakítása

Jövőbeni informatikai bővítési lehetőség