Loading...

Testhőmérséklet mérés - lázdetektálás

2020-09-21 05:00

Hogyan működik?

Az abszolút 0-nál magasabb hőmérsékletű testek elektromágneses hullámokat bocsátanak ki, a környezet hőmérsékletétől függetlenül. Ezt a sugárzást érzékeli a hőkamera és alakítja át megjeleníthető és értelmezhető adattá.
A Hikvision hőkamerák ± 0.5°C pontossággal mérik meg a hőmérsékletet, a mérési érték tovább pontosítható, hogyha mérés közben úgynevezett fekete test segédeszközt is használunk, ez esetben már ± 0.3°C pontossággal számíthatunk a mérésnél. Az optimális mérési távolság 1-1.5 méter, a kamera ezen a távolságon végzi a mérést a leghatékonyabban.
A Hikvision hőkamerák 1 másodperc alatt megállapítják egy személy hőmérsékletét mozgás közben is.

Mérési tartománynak 30-45°C fok közötti értéket határoznak meg, amely tökéletesen körülhatárolja az emberi test hőmérsékletét. A hőkamerát előszűrésre használják, hogy akár egy tömegben is ki lehessen szúrni azt, aki esetlegesen lázas. Miután a kamera a megengedett határérték feletti hőmérsékletet azonosított, annál az illetőnél további pontosabb, orvosi műszeres vizsgálat szükségeltetik a hőemelkedés megállapításához.
Az arc analitikával is rendelkező hőkamerák mérési folyamatát nem zavarja sem a maszk, sem a szemüveg viselése, de még egy forró ital a kézben sem. A kamera csak az emberi arcot figyeli azonosítás közben, megtéveszteni nem lehet!

Szükséges eszközök (lázdetektálás)
A méréseket háromféle kiépítésben végezhetjük

Kézi, hordozható

Beépített 2.4”-os LCD kijelzővel és akkumulátorral szerelt kézi testhőmérséklet mérésére kifejlesztett eszköz. Gyorsan és könnyedén tudunk ± 0.5°C pontosságú mérést végezni a munkahelyen vagy akár egy repülőgép járatán egyaránt. Mellékelt tartozékok a termékhez: 8GB-os memória kártya, adapteres tápegység, USB kábel, csuklópánt. IP54 kültéri védettség. Hőkamera felbontás: 160×120, Hőkamera fókusztávolság: 3.1 mm.

Ez a megoldás rendkívül alkalmas véletlenszerű személyeken való lázmérés elvégzéséhez. Használata nagyon egyszerű, hamar egy kezes használati eszközé válik használójának. A mérésekről fényképet készíthetünk az SD kártyára, melyet az eszközön vissza is tudunk nézni. Legfeljebb 8 órán keresztül használható egyetlen töltéssel. A töltését micro USB kábelen keresztül tudjuk elvégezni. A kamera könnyedén állványra vagy tartóra is szerelhető az alján található állványfurat segítségével.

Fixen telepített

Fixen telepített bispektrális dome vagy csőkamera segítségével egyszerre csoportos detektálás is lehetséges. Egy PC-re vagy laptop-ra telepített iVMS-4200 kliens programmal vagy NVR rögzítőre kötött monitoron valós időben nézhetjük a mérési eredményeket ± 0.5 °C pontossággal.

A kamera támogatja a képek normál szín- és hőkép módban történő megjelenítését, így láthatunk normál megapixel felbontású képet is detektálás közben. Létrehozhatunk riasztási eseményeket is a mérés eredményétől függően. Arcfelismerő intelligencia segítségével egyszerre több személyt képes azonosítani. A telepítés eltérő a hagyományos kameráktól, nagyjából 1.5m magasra kell telepíteni. A fixen telepített rendszereknél használhatunk fekete test eszközt, amivel a mérési hibatűrés ± 0.3 °C hőmérsékleti értékre csökkenthető.

Forgatható állványra szerelt

Az ellenőrzési pont kiegészíthető egy forgatható állvánnyal is, melynek segítségével hordozhatóvá válik az installációnk. A mérési tartomány itt is 30-45 fok, akár 30 arc felismerésére is alkalmas kamerával.

Ideális zsúfolt területeken, magas kockázatú helyszíneken, biztonsági átvilágítási pontokon vagy ideiglenes ellenőrzési területek biztosításakor a hordozhatóságnak köszönhetően. Egy PC-re vagy laptop-ra telepített iVMS-4200 kliens programmal vagy NVR rögzítőre kötött monitoron valós időben nézhetjük a mérési eredményeket ± 0.5 °C pontossággal. A kamerában található egy normál megapixel felbontású érzékelő is, amivel a már megszokott módon a hőképpel egyszerre láthatjuk a figyelendő területet.

Lázmérés kiépítési példák

Lázmérő kamera + Laptop vagy NVR rögzítő + állvány/konzol
Pontosság: ±0.5°C
AI intelligenciával rendelkező kamera, hogy csökkentse a más hőforrások által okozott téves riasztásokat.
A rendszer kiépítési ára: ~ nettó 2.000.000 Ft
(pontos árat a helyszíni felmérés után tudunk adni)

 

 

Lázmérő kamera + Laptop vagy NVR rögzítő + fekete test + állvány/konzol
Pontosság: ±0.3°C
Fekete testes kalibrációval tovább növelhető a mérés pontossága.
A rendszer kiépítési ára: ~ nettó 2.600.000 Ft
(pontos árat a helyszíni felmérés után tudunk adni)

 

 

Hordozható lázmérő kamera + állvány/konzol
Pontosság: ±0.5°C
A rendszer kiépítési ára: ~ nettó 210.000 Ft
(pontos árat a helyszíni felmérés után tudunk adni)

 

 

 

A fenti berendezés kereskedelmével üzletszerűen foglalkozunk és a jogszabályokban előírt, valamint a piacon szokványos jótállási és szavatossági feltételeket minden vevőnk részére biztosítjuk.

Testhőmérséklet mérés - lázdetektálás

» részletek

»