Loading...

Információ biztonsági megoldások

Minden szervezet vállalkozás életében fontos szerepet töltenek be adataik. Ezek a kulcsfontosságú információk tartalmazhatják ügyfelek bizalmas adatait, termékekkel szolgáltatások nyújtásával kapcsolatos belső folyamat leírásokat. Illetve számos egyéb know-how-t. Ezek az adatok elsődlegesen elektronikus információs rendszerben tárolódnak, számítógépek segítségével biztosított a számlázás. levelezés, könyvelés, adattárolás és még sorolhatnánk.

Üzleti kockázatot jelent, ha ezeknek az adatoknak megszűnik az elérhetősége, indokolatlanul megváltozik a tartalma, nyilvánosságra kerülnek bizalmas információk vagy az informatikai rendszer lesz tartósan elérhetetlen Ezek az incidensek lehetnek külső forrásból származók pl. zsaroló vírusok vagy belső szervezeten belülről érkező akár szándékos károkozás.

Mindezek alapján az adatok sértetlenségének, bizalmasságának és rendelkezésre állásának biztosítása, a sérülések és az adatvesztés elkerülése kritikus fontosságú feladat.

Az alábbi kérdések segítenek megválaszolni, hogy Önnek szüksége van-e egy új biztonsági rendszer bevezetésére:

A megoldást mind az adott szervezet, mind ügyfelei, partnerei számára az információbiztonsággal kapcsolatos kockázatok csökkentése és a folyamtok megfelelő szabályzása jelenti.

Az információs rendszerek védelmét, az azokban tárolt adatok bizalmasságát, sértetlenségét és rendelkezésre állását egy Információbiztonsági Irányítási Rendszer (IBIR) bevezetésével, üzemeltetésével lehetséges megoldani.

Az IBIR rendszerek üzemeltetése törvényi kötelezettség is lehet, többek közt állami közigazgatási szervek részére a 2013. L. törvény alapján.

Az üzleti életben pedig, ha burkoltan is de a GDPR-követelményeik való megfelelés teszi szükségessé az IBIR rendszereket.

Üzleti ügyfeleknek az ISO 27001 nemzetközi szabványban foglaltak alapján kiépíthető, egy kockázatokkal arányos védelem.
Ennek a szabványnak az iránymutatásai közigazgatási szervek részére is nyújtanak támpontot, de ezek mellett a NEIH OVI táblái és a kötelezően foglakoztatandó Elektronikus Információbiztonsági Felelős javaslatai együttesen biztosítják a jogi megfelelősséget.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Segítséget nyújtunk az információbiztonság valamennyi területén, támogatjuk az informatikai üzemeltetők munkáját, együttműködünk a megbízóink szakembereivel és partnereivel.

Az IBIR rendszereink az alábbi területeket érintik:

Testhőmérséklet mérés - lázdetektálás

» részletek

»